Ορεινή Κορινθία

Η ορεινή Κορινθία, είναι γεμάτη φυσική ομορφιά και εκπλήξεις, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και προσφέρεται για ημερήσιες, αλλά και πολυήμερες διαδρομές, όλες τις εποχές του χρόνου…

Οι ορεινές διαδρομές είναι πολύ όμορφες και έχουν να δώσουν πολλά, στο γρήγορο ταξιδιώτη των εθνικών δικτύων. Εδώ ο δρόμος, καθώς ελίσσεται ανηφορίζοντας, επιβάλλει τη διαφορετική του προσέγγιση στον ίδιο χώρο. Όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά!

Ο νομός Κορινθίας βρίσκεται στο ΒΑ άκρο της Πελοποννήσου. Συνορεύει δυτικά με το νομό Αχαΐας, βόρεια βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο, ανατολικά από το Σαρωνικό και νότια συνορεύει με τους νομούς Αργολίδος και Αρκαδίας. Η έκταση του νομού είναι 2.300 περίπου τ. Χλμ. Το έδαφος, εκτός από μία στενή παραλιακή λωρίδα, που πλαταίνει λίγο στην περιοχή της Κορίνθου, είναι ορεινό και ημιορεινό.

Ο ορεινός όγκος που δεσπόζει στην Κορινθία είναι η Κυλλήνη ή Ζήρεια. Στα σύνορα με την Αχαΐα υψώνονται οι ανατολικές κορυφές των Αροανείων και ο Σαϊτάς, στα σύνορα με το νομό Αρκαδίας ο Ολίγυρτος, στα σύνορα με την Αργολίδα οι προεκτάσεις του Ολίγυρτου και του Αραχναίου, που ενώνονται στα Δερβενάκια και νότια της Κορίνθου η χαμηλή οροσειρά Όνεια Όρη και Ακροκόρινθος. Τέλος στη χερσόνησο της Μεγαρίδος απολήγει το δυτικό τμήμα της μικρής οροσειράς των Γερανείων.

Πηγή: apodraseismag.gr